info@genan.com

Sammen med Arkitema, Baettr, COWI, Gardit, Combitherm og Swipbox har Genan indgået en Power Purchase Agreement (PPA) med elselskabet Reel, der sikrer opførelsen af en ny solcellepark i Fårvang ved Silkeborg. Genan får fra 2024 og fem år frem leveret strøm fra den nye solcellepark – til gavn for både klima og bundlinje.

En PPA er en elkøbsaftale, som giver virksomheder mulighed for at købe strøm direkte fra nye solcelle- og vindmølleparker, uden om markedet og til en fast lav pris over en årrække. De langsigtede aftaler sikrer finansiering til opførelsen af de nye vindmølle- og solcelleparker og sænker dermed virksomhedernes CO2-udledning, samtidig med at de giver virksomhederne stabilitet i omkostningerne.

Vi er stolte af at være en del af en bæredygtig udvikling på energiområdet sammen med Reel og seks andre klimaambitiøse partnere. Hos Genan har vi et højt energiforbrug, og det skal nu delvist dækkes af vedvarende energi – det første af flere vigtige skridt i retningen mod et lavere CO2-aftryk og fuldstændig i tråd med vores virksomheds grønne DNA. Ud over vores andel i solcelleparken i Fårvang er der mere egen-etableret vedvarende energi på vej ved vores fabrikker både i Viborg og Oranienburg; – projekter, som vi glæder os til at få etableret i nærmeste fremtid”, fortæller Christian Kirkegaard Madsen, Group CFO.

På tegnebrættet har Genan solcelle-projekter for både Viborg og Oranienburg, som i fremtiden skal øge andelen af vedvarende energi til fabrikkerne yderligere. Disse vil blive installeret på Genans egne områder og er en del af en større plan hos genvindingsvirksomheden.

Det er vigtigt for os, at vi løbende gentænker og udvikler vores virksomhed i en bæredygtig retning. I og med at vi genanvender en ressource, som ellers er affald, er det grønne aspekt ikke svært at få øje på, men det skal i større grad passe på det hele billede af Genan. Og det er tiltagene for vedvarende energi en del af”, fortsætter Christian Kirkegaard Madsen og afslutter:

Derudover vil solcelleanlæggene skabe mere stabilitet for vores driftsomkostninger. En fordel, der kommer både os selv og vores kunder til gode efter en lang periode med store udsving i energipriserne.

Related Posts