info@genan.com

Anvendt som toplag på både indendørs og udendørs ridebaner byder gummigranulat fra Genan (typisk i størrelserne ULTRA COARSE eller MEGA COARSE) på mange fordele. 

Behovet for vedligehold er minimalt, og holdbarheden på banen er lang, da gummigranulat er særdeles slidstærkt og ikke nedbrydes af vejr og vind.

Sammenlignet med baner med enten græs, sand eller flis, er beskaffenheden på regnfulde dage såvel som i frostvejr langt bedre; og på varme, tørre dage vil man opleve færre støvgener.

Med recyclet gummigranulat som toplag sikres et stødabsorberende underlag, som er skånsomt for hestens sener, led og hove. Og skulle rytteren falde af, afbødes faldet på det elastiske gummilag.

Gummigranulat fra Genan kan anvendes som toplag til både indendørs og udendørs ridebaner, paddock, roundpen og skridtmaskiner. Gummigranulatet sikrer et affjedrende og stødabsorberende underlag, som er skånsomt for hestens led, sener, knogler og hove – ligesom det skåner rytteren både til hest og ved fald fra hesten.

Selv i hård frost og sne bevarer gummigranulatet sine gode egenskaber, hvilket gør det særligt velegnet til udendørs ridebaner. En ridebane med gummigranulat kræver langt mindre vanding end andre typer baner, og der er et minimum af vedligehold.

Klimamæssigt er der også en stor fordel ved ridebaner med gummigranulat; men som med så meget andet, eksempelvis håndtering af batterier og plast i husholdningen, kan det have en miljømæssigt negativ indvirkning, hvis ikke man håndterer gummigranulat rigtigt.

Det er derfor vigtigt, at man sikrer, at man har et anlæg, der er med til at forhindre spredning af gummigranulat ved brug og løbende vedligehold, samt at brugerne ved, hvordan man undgår at sprede gummigranulatet uden for ridebanen. Vi har derfor udarbejdet tre forskellige vejledninger med vore anbefalinger for hhv.:

• optimal opbygning og anlæg af ridebaner,
• optimalt vedligehold af ridebaner, samt
• korrekt og ansvarlig adfærd på og omkring ridebaner.

Følger man Genans anvisninger til anlæg og vedligeholdelse af ridebaner, kan man sikre, at gummigranulat bliver på banen – og ikke spredes til naturen.

 

ANBEFALINGER TIL KONSTRUKTION OG VEDLIGEHOLD

DOWNLOAD GENANS 3 SIMPLE VEJLEDNINGER TIL ANLÆG OG VEDLIGEHOLD AF
– SAMT ADFÆRD OMKRING – RIDEBANER:

icon_balance_gradient
DOWNLOAD

Sådan bør du anlægge en ridebane

icon_balance_gradient
DOWNLOAD

Sådan vedligeholder du en ridebane med gummigranulat

icon_balance_gradient
DOWNLOAD

Ansvarlig adfærd på ridebanen

MANGLER DU YDERLIGERE HJÆLP ELLER INSPIRATION?
DU ER VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE GENANS TEAM FOR TEKNISK SALGSSUPPORT.